Ratalajit

Jäärata SM 2023:

Tatu Lauslehto ajoi hopealle A-250 luokan SM sarjassa! Sarja käsitti Seinäjoella ja Pihtiputaalla ajetut kisat, joissa molemmissa ajettiin kahden erän mittaiset kisat luokittain. Onnittelut Tatulle hienosta suorituksesta!

Jäärata SM-sarja 2022:

Tämän vuoden Jääradan SM-sarja saatiin ajettua kahden osakilpailun mittaisena haastavien jääolosuhteiden peruessa osan aiotuista kilpailuista.

Osakilpailut päästiin ajamaan Seinäjoella la 26.2. ja su 27.2 Orivedellä, joissa kummassakin kisassa oli kaksi erää/luokka.

Itse kilpailut saatiin läpiviedyiksi hienoissa olosuhteissa.

TuMK:n ainoana edustajana sarjassa mukana oli Tatu Lauslehto A250 luokassa.

Tatun eräsijoitukset olivat Seinäjoella 5. ja 5. sekä Orivedellä 2. ja 5. Näillä sijoituksilla saavutetut 30 pistettä oikeuttivat Tatun A250 luokan loppupisteissä sijalle 4.

Onnittelut Tatulle hienosta sijoituksesta!

Suomen Mestaruuden A250 luokassa vei Mika Kallio ValkMK ja A450 luokassa Ville Jauhiainen KonnMK/UA.

PasiHuuhtanen - Arttu huuhtanen

RR sivuvaunupari Pasi Huuhtanen-Arttu Huuhtanen osallistui ainoana suomalaisedustajana Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Tanskan Djurslandissa. Kilpailuihin oli ilmoittautunut 240 kilpailijaa joista 24 sivuvaunuluokkaan. Täysin uudella radalla suomalaispari saavutti aika-ajoissa kolmannen sijan ja lauantain kilpailussa pikku kolaroinnin vuoksi sijoitus tippui neljänneksi. Sunnuntain kilpailussa parivaljakko paransi menoaan ja tuloksena oli kolmas tila. Kauden aloitus oli mestaruustaistelun kannalta lupaava. Pasi Huuhtanen- Arttu Huuhtanen on kokonaispisteissä kolmantena tasapistein hallitsevan mestarin Westergårdin kanssa. Seuraava kilpailu ajetaan kotisuomessa Jurvassa Botniaringillä 27-29.5.2022 missä tavoitteena on molemmista kisoista voitto.

RR sivuvaunupari Pasi Huuhtanen-Arttu Huuhtanen nappasi Jurvan Botniaringillä aika-ajoissa paalupaikan. Sadekelissä ajetussa kilpailussa käytiin tiukka taistelu voitosta joka kääntyi voitoksi suomalaisparille. Kakkoseksi ajoi Närby-Lien. Närby johtaa Pohjoismaiden mestaruussarjaa lauantain jälkeen 60 pisteellä ja Pasi Huuhtanen-Arttu Huuhtanen on nyt kakkosena sarjassa 54 pisteellä. SVKMK Cupissasuomalaispari johtaa maksimipisteillä. Sunnuntaina ajetussa vaiherikkaassa kisassa kärkikolmikko Huuhtanen, Närby, Karttiala vaihtoivat sijoitusta aina 5 kierrokselle asti. Huuhtasten tekniikka petti ja ajanottopisteen jälkeen he jäivät odottelemaan voittajaa maaliviivalle. Työntämällä Pasi Huuhtanen-Arttu Huuhtanen ylittivät maaliviivan eli pääsivät ruutulipulle. Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa tuliko tulokseksi 0 PM pistettä vai 13 PM pistettä. Kummassakin tapauksessa Pasi Huuhtanen-Arttu Huuhtanen on PM sarjassa sijalla 2.